obsidiaan

 

Obsidiaan is een enorm krachtige steen met aardig wat varianten. En dat is maar goed ook. Het zijn juist die varianten die maken dat de steen voor iedereen bruikbaar is. De steen zelf is sterk inzichtgevend en reinigend. Hierdoor stimuleert het de persoonlijke ontwikkeling. De waarheid komt boven, de drager ziet de kern van problemen en/of weggestopte emoties komen naar boven zodat de blokkades kunnen worden geslecht. Obsidiaan werkt veelal als een spiegel zodat de drager kan ontdekken wie hij of zij nu echt is. Dit is natuurlijk niet altijd even prettig, oude trauma's kunnen worden opgerakeld en soms is inzichtelijk krijgen wie je bent een schok.

Er zijn gelukkig ook zachtere varianten (apache traan, sneeuwvlok obsidiaan) van de obsidiaan zodat hij bij iedereen past.

 

Maar we zijn er nog niet wat helende effecten betreft. De steen verminderd angst, doorbreekt blokkades, trauma's beperkende gedrags- en denkpatronen. Tegelijk beschermt hij tegen mentale aanvallen, verminderd spirituele of emotionele afhankelijkheid en neemt negativiteit weg uit de omgeving. Zo is de steen goed te gebruiken tegen straling. De drager van obsidiaan wordt gezegend met helderheid van denken en verscherpte zintuigen. 

 

Op fysiek vlak werkt de steen pijnstillend, kramopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronische koude handen en voeten. Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een opaak zwarte, glasachtige steen soms met witte, grijze of rode vlekjes.

 

Zwarte obsidiaan

Zeer krachtig en creatief. Aarden van ziel en spirituele kracht. Zelfbeheersing. Bij je ware ik komen. Versterker van energie, ook negatieve, die je dan los kunt laten. Zeer diepe genezing. Oplossen machtskwesties. Bescherming negativiteit. Steun bij loslaten en verandering.

 

Rode obsidiaan

Vriendelijker en milder dan de zwarte. Aardend, beschermend, geeft kracht. Stimjuleert groei, deblokkerend. Vitaliseert aura. Stimuleert de bloedsomloop