Schouder- en nekklachten

Geplaatst 7-2-2018


Schouder- en nekklachten zijn een veel voorkomende klacht. Een klacht die zeker arbeidsgerelateerd kan zijn, zoals bij zwaar fysiek werk bij bouw- en graafwerkzaamhden, of bij werkzaamheden achter de computer. Maar ook kapster, de nagelstyliste, de hondentrimster, de bloembinder etc., hebben vaak werk waar schouders en nek zwaar worden belast

 

Maar ook kan de klacht voortkomen uit andere oorzaken zoals o.a. chronische onderrug klachten, vastzittende emoties, overbelasting spanning/stress etc. etc..

 

Doordat men vaak de oplossing zoekt in een ontspanningsmassage, spierbalsems of warmte via een pittenkussen, warmtepleiser of infrarood-lamp, lost men de klacht niet op maar verlicht men deze alleen. Door de tijd heen zal de klachgt steeds meer gaan toenemen en er ontstaan serieuze bewegingsbeperkingen. Dit laatste brengt vaak ook onveilige situaties met zich mee in het verkeer, omdat men niet goed en voldoende om kan kijken of er verkeer aankomt. Ik hoor vaak dat personen van de fiets moeten afstappen om te kijken of er achteropkomend verkeer is, de mogelijjkheid van  omkijken is er dan nog nauwelijks.

 

Doet men hier verder niets aan dan zal er meer spanning gaan optreden in de bovenrug, vooral naast de schouderbladen, wat weer hoofdpijn / migraines kan gaan veroorzaken. Schouders bewegen nog onvoldoende en hierdoor is er geen goede doorstroming meer naar armen en handen. Hierdoor kunnen weer de nodige RSI-klachten ontstaan zoals  o.a. tennisarm, golfarm, muisarm, carpaal tunnelsyndroom etc. Dan nog maar niet te spreken over de wel bekende vastzittende schouder, de "Frozen Shoulder".

 

Het is verstandig om niet te lang te blijven lopen met schouder- en nekklachten om verdere problemen te voorkomen. Guasha therapie geeft een snelle verlichting bij schouder- en nekklachten, ook al zijn deze zeer chronisch.