Guasha behandeling ook bij diverse rugpijnen

Geplaatst 15-2-2018

Lage rugpijn

Lage rugpijn is pijn onderin de rug. Soms straalt de pijn uit naar de billen of naar één of beide bovenbenen. Bij sommigen zit de pijn nog lager in de rug namelijk bij de overgang naar het bekken. De pijn kan plotseling ontstaan of juist meer geleidelijk en kan hevig of zeurend zijn. Bij hevige pijn zijn bepaalde houdingen en bewegingen soms niet meer mogelijk. Bekende oorzaken van lage rugpijn zijn Spit, Ischias en Hernia. Als je er geen aandacht aan besteedt, kunnen de klachten leiden tot chronische lage rugpijn.

 

Spit

Spit, het lijkt wel of je rug van het ene op het andere moment op slot zit. Als je spit hebt, weet je hoe hevig de pijn kan zijn. Je staat letterlijk krom van de pijn, die door kan trekken naar je bovenbenen. Het hard aanspannen van je spieren rondom je ruggengraat zorgt voor de aanzienlijke beperking in je bewegingen. Spit is een hinderlijke lage rugpijn die je acuut kan overvallen, bijvoorbeeld door een onverwachte beweging. Als je er geen aandacht aan besteedt, kan spit leiden tot chronische lage rugpijn.

 

Ischias

Heb je last van een zenuwpijn die begint in je rug, maar via je bil doorloopt tot in je been? Dan kan het zijn dat je Ischias hebt. Dit is een vorm van (chronisch) uitstralende rugpijn.
De aandoening is vernoemd naar de grote beenzenuw: de nervus ischiadicus. Deze zenuw loopt vanaf de lage rug, via de heup door tot in het been. Over de gehele lengte van de zenuw kan iemand die lijdt aan ischias een plotseling hevig stekende of snijdende pijn ervaren.

 

Hernia

Bij een hernia puilt de tussenwervelschijf van de wervelkolom uit. Door kleine beschadigingen is de schijf vervormd, waardoor hij niet meer netjes tussen de wervels ligt. Bijna altijd gebeurt dit uitpuilen in de lage rug. Door een uitstulpende tussenwervelschijf kunnen zenuwen bekneld raken. Dit geeft pijn in de rug en straalt als pijn, een verdovend gevoel of krachtsverlies uit naar één been, soms naar twee benen.