hooikoorts

Geplaats 15-5-2018

Heeft u last van verstopte neus of van niesbuien in het voorjaar en zomer? Blijft u het liefst binnen wanneer uw vrienden lekker een terrasje pakken, het bos in gaan  of er op uit gaan in de lente, omdat u last krijgt van tranende, rode ogen en een loopneus? Wanneer u deze klachten herkent, kan het zijn dat u allergisch bent voor gras- en/of boompollen. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd

 

Allergie is een wereldwijd gezondheidsprobleem.

1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan een graspollenallergie.

 

Wat is hooikoorts?

Allergische klachten aan de luchtwegen worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die vrij rondzweven in de lucht. "Hooikoorts"is de alledaagse term die wordt gebruikt om deze allergische klachten te beschrijven. De klachten die bij hooikoorts voorkomen (niezen, loopneus of verstopte neus etc.) lijken erg op verkoudsheidsklachten.

 

Klachten

Wanneer u een graspollenallergie heeft, heeft u vooral tijdens het graspollenseizoen klachtgen. U krijgt klachten wanneer stuifmeel via de slijmvliezen van de ogen en de luchtwegen uw lichaam binnenkomen. De meest voorkomende klachten zijn:

 • loopneus
 • verstopte neus
 • niesbuien
 • jeuk
 • tranende en jeukende ogen
 • kriebelhoest
 • benauwdheid
 • vermoeidheid
 • concentratieproblemen
 • slecht slapen
 • hoofdpijn

De allergische reactie kenmerkt zich door een vroege of late reactie. Klachten zoals een loopneus, jeukende en/of tranende ogen, niezen, zijn onderdeel van de vroege reactie. Daarnaast kent een allergische reactie ook een late fase waarbij ontstekingscellen betrokken zijn. Deze ontstekeningsreactie kan zich voordoen in zowel de bovenste als de onderste luchtwegen. De klachten die men hiervan kan ondervinden zijn een verstopte neus (bovenste luchtwegen), hoesten, piepende ademhaling (astma en/of bronchitis) die gepaard kan gaan met een gevoel van benauwdheid (onderste luchtwegen). Klachten van de bovenste luchtwegen kunnen zich uitbreiden naar de onderste luchtwegen.

 

De ernst van uw allergische klachten zal toenemen als er meer pollen in de lucht zijn. De hoeveelheid graspollen is het hoogst op warme dagen met een matige wind, gedurende de bloeiperiode van grassen ( het graspollenseizoen).

 

 

GUASHA HELPT BIJ HOOIKOORTS

Hoe werkt Guasha bij hooikoorts. 

Door een behandeling met deze eeuwenoude Chinese schraaptherapie komen afvalstoffen vrij uit het bindweefsel. Het Lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om deze afvalstoffen af te voeren. Hierdoor ontstaat een betere stroming van bloed en energie in het lichaam. Waardoor allergieën en astmatische klachten verdwijnen. Het verbeterd tevens het immuunsysteem.

 

Teveel afvalstoffen in een lichaam veroorzaken pijnen en klachten. Wanneer het lichaam de afvalstoffen niet meer voldoende kan afvoeren "parkeert"het lichaam deze stoffen op plekken in het lichaam waar ze zo min mogelijk schade veroorzaken. In de eerste instantie gebeurt dit in het bindweefsel, deze slibt dicht en bloed en energie kan niet meer vrij stromen.

 

Het lichaam raakt letterlijk gedesoriënteerd, in dit stadium kan het lichaam vreemd gaan reageren op bijvoorbeeld graspollen, boompollen of andere allergenen. Door het lichaam te helpen de afvalstoffen af te voeren en de reflexzones en bijbehorende meridianen te  activeren en stimuleren. Kan het lichaam zijn allergische reacties overwinnen.

 

Een Guasha behandeling ontgift en ontzuurt het lichaam, neemt blokkades en pijn weg. Stimuleert het immuunsysteem, reguleert de functies van organen, bevorderd de bloedsomloop, revitaliseert en regenereert, ontspant de psyche en stimuleert het zenuwstelsel, verminderd vermoeidheid.

 

 

GUASHA GEZICHTSBEHANDELING

Ook een Guasha gezichtsbehandeling is een behandeling die erg veel kan betekenen voor personen met hooikoorts.