hoofdpijnen

Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt, bijna iedereen heeft weleens last van hoofdpijn, er zijn verschillende soorten hoofdpijnen die ik hieronder in het kort omschrijf.

 


Geplaatst: 9-3-2018

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn voelt als een drukkende, knellende pijn aan beide kanten van je hoofd, of als een strakke band om je hoofd. Hoewel het spanningshoofdpijn heet wordt het zeker niet altijd door spanning veroorzaakt. Spanning kan er wel voor zorgen dat de hoofdpijn blijft. De hoofdpijn kan soms verergeren bij spanningen, een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding, slecht slapen, moeheid of ergens tegenop zien. Door inspanning wordt de hoofdpijn niet erger. Door afleiding of ontspanning kan de pijn verminderen. 

De pijn is licht tot matig. De spieren van de schouders, nek en schedel zijn vaak extra gevoelig. De pijn duurt minuten tot vele dagen. Spanningshoofdpijn belemmert je niet om door te gaan met je bezigheden.


Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is een zeer ernstige vorm van hoofdpijn die minder vaak voorkomt dan bijvoorbeeld spanningshoofdpijn. De hoofdpijn verloopt in aanvallen met heftige pijnen rond en achter 1 oog. Vaak komen de aanvallen gedurende perioden voor. Deze perioden worden clusters genoemd. Na een cluster zijn mensen meestal enige tijd vrij van aanvallen. Helaas komt het ook wel eens voor dat er doorlopend aanvallen zijn.

Pijn aan 1 zijde van uw hoofd (voorhoofd). De pijn zit rond de slaap of rond,in of achter uw oog. Het is een snijdende, bonzende pijn. De hoofdpijn is zeer intens en wordt soms omschreven als bijna niet uit te houden. De pijn kan uitstralen naar uw slaap en of kaak

 

Migraine

Iemand die een migraine aanval heeft, voelt zich enkele uren tot enkele dagen ziek. Naast hevige hoofdpijn komen ook misselijkheid en braken vaak voor. De hoofdpijn zit meestal aan één kant van het hoofd en wordt als kloppend of bonzend ervaren. Dikwijls is iemand tijdens een aanval overgevoelig voor licht, geluid of reuk. Deze hoofdpijn komt in aanvallen met een duidelijk begin en einde. De hoofdpijn is zeer hevig en beperkt u in uw dagelijkse bezigheden. Tijdens een aanval wordt de pijn erger bij lichamelijke inspanning

 

 

guasha en hoofdpijnen

Guasha helpt alle afvalstoffen sneller uit je lichaam weg te werken, zodat het hoofd geen pijnen hoeft te creëren.  De meridianen worden gezuiverd waardoor de energie weer gaat stromen. Guasha bevordert de bloedsomloop, vermindert spanning en stress, ontspant en geeft mentale/psychische rust en brengt emoties evenwicht. Bij een Guasha behandeling voor hoofdpijn/migraine worden de schouders - nek en het hoofd behandeld, vooral de schedelrand word goed meegenomen. Ook worden acupunctuurpunten op het voorhoofd behandeld.